T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Denetim Seferberliği

Yayın Tarihi : 28.11.2019

​         Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda sunulmasının temini amacıyla;

        Bakanlığımızca25-30 Kasım 2019 tarihlerinde 81 ilde aynı anda yapılmak üzere "Gıda Denetim Seferberliği" başlatılmıştır. Bu kapsamda hazırlanan programa göre ilimizde faaliyet gösteren et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek fırınları, unlu mamuller üretim yerleri, kasap, bakkal, market, şarküteri, kantin, yemekhane, fast-food, lokanta vb. işletmeler kontrol ve denetime tabi tutulmaktadır. Tüm gıda kontrolörlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilmekte,  işletme sahibi ve çalışanlar gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirmektedir.

        "Çiftlikten Çatala, Tarladan Sofraya" prensibi gereği,güvenilir gıdanın üretilmesi, satışa arz edilmesi ve tüketilmesi bakımından insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler alınmaya devam edilecektir...