T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kantin ve Yemekhane Çalışanlarına Eğitim Verildi

Yayın Tarihi : 6.12.2019

​      Bilindiği üzere "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğigereğince Milli Eğitim Bakanlığına bağlıeğitim ve öğretim (örgün, yaygın ve özel eğitim) kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin,kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gıda işletmesi çalışanlarına gıda güvenirliliği ve hijyen konularında eğitimdüzenlenmekte, iştirak eden katılımcılara belgeler teslimedilmektedir.

     Bu çerçevede; 2019–2020 eğitim-öğretim yılında yukarıdasayılan işletmelerde çalışanlardan daha evvel bu eğitimlere katılmayanlar için 06Aralık 2019 Cuma günü Kurumumuz toplantı salonunda eğitim toplantısı düzenlenmiştir.

     Toplantıda; Gıda ve Yem Şube Müdürü V. Selçuk YİĞİT  veGıda Mühendisi Serhat Bilsay ASLAN tarafından kantin ve yemekhanelerin fiziki/teknik şartları, genel ve özel hijyen kurallarına uyumu, mevzuata uygun kaliteli hammadde kullanımı, çalışan personelin gıda konusunda yeterliliği, üretilen/satılan ürünlerin kalitesi, muhafaza, depolama ve sıcaklık şartlarının uygunluğu, satışa sunum, izlenebilirlik ve resmi evraklarda uygunluk gibi konularda bilgilendirmeler yapılmıştır.  Yapılan sunumların ardından karşılıklı görüş alışverişi ve soruların cevaplandırılmasına müteakip eğitim toplantısı sona ermiştir.

     Eğitim ihtiyacı olduğu görülen diğer sektörlerde de benzer bilgilendirme toplantılarına devam edilecektir.