T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Denetim Seferberliği

Yayın Tarihi : 21.02.2020

          Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda sunulmasının temini amacıyla;

         Bakanlığımızca17–22Şubat 2020 tarihlerinde 81 ilde aynı anda yapılmak üzere "Gıda Denetim Seferberliği" başlatılmıştır. Bu kapsamda hazırlanan programa göre ilimizde faaliyet gösteren et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek fırınları, unlu mamuller üretim yerleri, kasap, bakkal, market, şarküteri, kantin, yemekhane, fastfood, lokanta vb. işletmeler kontrol ve denetime tabi tutulmaktadır. Tüm gıda kontrolörlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilmekte,  işletme sahibi ve çalışanlar gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirmektedir. Bu çerçevede; 17 Şubat 2020 günü İl Müdürü V. Ahmet TAM ve Gıda Yem Şube Müdürü V. Selçuk YİĞİT'in de katılımıyla süt işletmelerinde denetimler icra edilmiştir.

      İl Müdürümüz yaptığı açıklamada gıda denetim ekiplerimizin sürekli sahada denetim halinde olduğunu ve 2019 yılında ilimiz genelinde toplam 3731 gıda denetimi yapıldığını belirterek, yasalara aykırı hareket edenlere gereken işlemlerin yapıldığına dikkat çekmiştir.

         Bakanlığımız ve İl/İlçe Müdürlüklerimizce  "Çiftlikten Çatala, Tarladan Sofraya" prensibi gereği,güvenilir gıdanın üretilmesi, satışa arz edilmesi ve tüketilmesi bakımından insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler alınmaya devam edilecektir.