Bakanlığımızın “Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafının Önlenmesine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek” hedefi doğrultusunda, Sinop Merkez ve ilçemizde Okullarda eğitime devam ediyoruz.
Merkez Fatih İlkokulunda gerçekleştirilen çalışmaya İl Müdürümüz Fatih ÖNLEM, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Selçuk YİĞİT, Gıda Mühendislerimiz katılarak Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafının Önlenmesine Yönelik bilgilendirme yapılmıştır.
Eğitimin ana başlıkları arasında gıda kayıpları, israf, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve önleme yöntemleri yer aldı.
Eğitim sırasında, öğrencilerin gıdaları doğru bir şekilde saklama koşulları, dengeli beslenme alışkanlıkları, alışverişte dikkat edilmesi gereken noktalar ve okul kantinlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verildi.
Ayrıca, kişisel temizlik ve el yıkama yöntemleri, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri gibi önemli konular da ele alındı. Alo 174 Gıda hattı hakkında bilgiler paylaşarak, öğrencilerin bu hizmetten nasıl yararlanabilecekleri anlatıldı.
İl Müdürümüz Fatih ÖNLEM; Merkez ve ilçemizde bu tür eğitim faaliyetlerine düzenli olarak devam edileceğini belirterek,
Gıda güvenliği konusunda farkındalık oluşturarak, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
eğitim çalışması öğrencilere hediyeleri verilerek sona erdi .